2010. december 17., péntek

Zserbógolyó

Főnököm nagyon szereti a zserbót, mindig hangsúlyozza, hogy úgy szereti, ha jó vastag a töltelék. Gondoltam, biztosan örülni fog karácsonyra egy vastag töltelékes zserbónak:) Bátran ajánlom mindenkinek, nem macerás túlságosan. Jó.... a csokimáz nem volt egyszerű, de annyira bonyolult sem. Fogpiszkálóra szúrtam a gömböket és tojástartó tetejébe szúrva hagytam dermedni. A recept a mindmegette-ről való, de máshol is ugyanígy láttam. Én egy fél kanállal több porcukrot adtam hozzá, kicsit savanykásnak éreztem a lekvártól.
Képem nincs, valami hibát ír ki a kártya:(

Hozzávalók
15 dkg aszalt sárgabarack,
15 dkg darált dió
2 evőkanál narancslikőr, vagy naracslé
1 evőkanál víz
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál baracklekvár
fél teáskanál rumaroma

csokibevonat:
15 dkg tortabevonó, vagy étcsokoládé
1 teáskanál olaj

A barackot meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és egy órát hagyjuk állni. Húsdarálón (turmix, apróra vágni) megdaráljuk a barackot, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrható masszát készítünk. Pici golyókat formázunk belőle, és a hűtőbe tesszük. A csokit gőz felett megolvasztjuk (+ az olaj) és a golyókat abba mártjuk.

Ha sikerül életet lehelni a kártyába kép is lesz (már ha marad addig)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2010. december 17., péntek

Zserbógolyó

Főnököm nagyon szereti a zserbót, mindig hangsúlyozza, hogy úgy szereti, ha jó vastag a töltelék. Gondoltam, biztosan örülni fog karácsonyra egy vastag töltelékes zserbónak:) Bátran ajánlom mindenkinek, nem macerás túlságosan. Jó.... a csokimáz nem volt egyszerű, de annyira bonyolult sem. Fogpiszkálóra szúrtam a gömböket és tojástartó tetejébe szúrva hagytam dermedni. A recept a mindmegette-ről való, de máshol is ugyanígy láttam. Én egy fél kanállal több porcukrot adtam hozzá, kicsit savanykásnak éreztem a lekvártól.
Képem nincs, valami hibát ír ki a kártya:(

Hozzávalók
15 dkg aszalt sárgabarack,
15 dkg darált dió
2 evőkanál narancslikőr, vagy naracslé
1 evőkanál víz
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál baracklekvár
fél teáskanál rumaroma

csokibevonat:
15 dkg tortabevonó, vagy étcsokoládé
1 teáskanál olaj

A barackot meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és egy órát hagyjuk állni. Húsdarálón (turmix, apróra vágni) megdaráljuk a barackot, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrható masszát készítünk. Pici golyókat formázunk belőle, és a hűtőbe tesszük. A csokit gőz felett megolvasztjuk (+ az olaj) és a golyókat abba mártjuk.

Ha sikerül életet lehelni a kártyába kép is lesz (már ha marad addig)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...