2010. december 2., csütörtök

Mikulás buli

Ma Mikulás buli volt a suliban, sütne kellett hát.

Kedvenc kókuszos-csokis kekszünk és katicás pogácsa született. Katicás, mert nagy reszelőn reszelem a sajtot hozzá, így ahogy sül picit megbarnul és "pöttyös" lesz.

Kókuszos-csokis apró
26 dkg liszt, 1/3 tasak sütőpor, 26 dkg vaj, 16 dkg porcukor (picit lehet kevesebb is), 2 cs. vaniliás cukor, 3 evőkanál gyümölcslé, 4 egyész tojás, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg csoki, csipet só

Összekeveres a szárazanyagokat, majd a csoki kivételével összedolgozom a többivel is, végül beleforgatom az apróra vágott csokit. Kis halmokat teszek a sütőpapíros tepsire és kb 190-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöm. Kb. 5 percig hagyom, majd rácson kihűtöm.


Sajtos pogácsa

22 dkg sajt, 31 dkg liszt, 5 ek tejföl, 25 dkg margarin, só

A sajtot lereszelem, majd összedolgozom a többi hozzávalóval. Ha a tészta lágy lisztet teszek még hozzá. Pihentetem néhány órát. Lisztezett deszkán kinyújtom, szaggatom. A tetejér lehet még szórni sajtot, vagy tojással lekenni. Sütőpapíros tepsin, 200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütöm.




Tegnap reggel, ébredésre, elővettem a tavalyi adventi kalendáriumot és feltöltöttem. A képek is tavalyiak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2010. december 2., csütörtök

Mikulás buli

Ma Mikulás buli volt a suliban, sütne kellett hát.

Kedvenc kókuszos-csokis kekszünk és katicás pogácsa született. Katicás, mert nagy reszelőn reszelem a sajtot hozzá, így ahogy sül picit megbarnul és "pöttyös" lesz.

Kókuszos-csokis apró
26 dkg liszt, 1/3 tasak sütőpor, 26 dkg vaj, 16 dkg porcukor (picit lehet kevesebb is), 2 cs. vaniliás cukor, 3 evőkanál gyümölcslé, 4 egyész tojás, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg csoki, csipet só

Összekeveres a szárazanyagokat, majd a csoki kivételével összedolgozom a többivel is, végül beleforgatom az apróra vágott csokit. Kis halmokat teszek a sütőpapíros tepsire és kb 190-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöm. Kb. 5 percig hagyom, majd rácson kihűtöm.


Sajtos pogácsa

22 dkg sajt, 31 dkg liszt, 5 ek tejföl, 25 dkg margarin, só

A sajtot lereszelem, majd összedolgozom a többi hozzávalóval. Ha a tészta lágy lisztet teszek még hozzá. Pihentetem néhány órát. Lisztezett deszkán kinyújtom, szaggatom. A tetejér lehet még szórni sajtot, vagy tojással lekenni. Sütőpapíros tepsin, 200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütöm.




Tegnap reggel, ébredésre, elővettem a tavalyi adventi kalendáriumot és feltöltöttem. A képek is tavalyiak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...