Az elmúlt héten keresgéltem a neten, és sajnos már nem tudom hol olvastam egy rakott francia pirítós receptet (közben előkerült, az alapötlet innen vagy a Kifőztük 1. számából). El nem mentettem. Ma nagyon éhesen bevillant, hogy ilyet szívesen sütnék és ennék ma. Megpróbáltam reprodukálni, fogalmam nincs mennyire hasonlít az eredetire, de mind elfogyott, a család egyöntetüleg befogadta:)
Ahogy készült ma az otthoni alapanyagokból.
3 zsemlét, 1 kiflit (ezek voltak szikkadtak otthon) felkockáztam kb. 1,5x1,5 cm-re. Gépsonkát vágtam fel, kb. 25 dkg és kb. 10 dkg császárszalonnát. Kis vajon megpirítottam a zsemlekockákat, hozzákevertem a sonkát, szalonnát, 1 db lecsepegtetett konzervnyi gombát. 1/2 l főzőtejszínt elhabartam 6 tojással, 10 dkg krémsajttal, és 3 db apróra vágott zöldhagymával. Fűszereztem szerecsendióval, borssal, sóval, majd ráöntöttem a tűzálló edénybe tett zsemlés keverékhez (az én edényem öntött vas, nem vajaztam ki), a tetejére reszeltem kb. 10 dkg trappista sajtot, és néhány darabka vajat is dobtam rá. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt sült meg. Saláta, paradicsom, stb nagyon megy hozzá.
(képem nincs, mind elfogyott)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. december 9., csütörtök
Rakott francia pirítós
Az elmúlt héten keresgéltem a neten, és sajnos már nem tudom hol olvastam egy rakott francia pirítós receptet (közben előkerült, az alapötlet innen vagy a Kifőztük 1. számából). El nem mentettem. Ma nagyon éhesen bevillant, hogy ilyet szívesen sütnék és ennék ma. Megpróbáltam reprodukálni, fogalmam nincs mennyire hasonlít az eredetire, de mind elfogyott, a család egyöntetüleg befogadta:)
Ahogy készült ma az otthoni alapanyagokból.
3 zsemlét, 1 kiflit (ezek voltak szikkadtak otthon) felkockáztam kb. 1,5x1,5 cm-re. Gépsonkát vágtam fel, kb. 25 dkg és kb. 10 dkg császárszalonnát. Kis vajon megpirítottam a zsemlekockákat, hozzákevertem a sonkát, szalonnát, 1 db lecsepegtetett konzervnyi gombát. 1/2 l főzőtejszínt elhabartam 6 tojással, 10 dkg krémsajttal, és 3 db apróra vágott zöldhagymával. Fűszereztem szerecsendióval, borssal, sóval, majd ráöntöttem a tűzálló edénybe tett zsemlés keverékhez (az én edényem öntött vas, nem vajaztam ki), a tetejére reszeltem kb. 10 dkg trappista sajtot, és néhány darabka vajat is dobtam rá. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt sült meg. Saláta, paradicsom, stb nagyon megy hozzá.
(képem nincs, mind elfogyott)
Ahogy készült ma az otthoni alapanyagokból.
3 zsemlét, 1 kiflit (ezek voltak szikkadtak otthon) felkockáztam kb. 1,5x1,5 cm-re. Gépsonkát vágtam fel, kb. 25 dkg és kb. 10 dkg császárszalonnát. Kis vajon megpirítottam a zsemlekockákat, hozzákevertem a sonkát, szalonnát, 1 db lecsepegtetett konzervnyi gombát. 1/2 l főzőtejszínt elhabartam 6 tojással, 10 dkg krémsajttal, és 3 db apróra vágott zöldhagymával. Fűszereztem szerecsendióval, borssal, sóval, majd ráöntöttem a tűzálló edénybe tett zsemlés keverékhez (az én edényem öntött vas, nem vajaztam ki), a tetejére reszeltem kb. 10 dkg trappista sajtot, és néhány darabka vajat is dobtam rá. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt sült meg. Saláta, paradicsom, stb nagyon megy hozzá.
(képem nincs, mind elfogyott)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése