Délelőtt sütöttem egy kis fahéjas csigát.
Egy régi receptet szedtem elő, valamelyik amerikai oldalról való (egy fecnire írtam) így csészében van megadva a minden. Nem is váltottam át, egy 2,5 dl csészével mértem.
Hozzávalók:
2,5 csésze liszt
1 csomag szárazélesztő (én szeretem használni, mindig kéznél van)
3/4 csésze cukor
1/4 csésze melegvíz
3/4 teáskanál só,
1 tojás
1/4 csésze olvasztott margarin/vaj
Az élesztőt a vízben elkeverem, hagyom kb. 10 percig hatni. Majd az összes hozzávalót összedolgozom. Kb. 1 órát hagyom kellni. Kinyújtom kb. négyzet alakúra. Rászóróm a fahéjas cukrot, majd feltekerem. Kb. 3 cm vastagra vágtam. Nem túl közel, hogy még tudjon kelni leteszem sütőpapíros, vagy kikent tepsibe. Még 30 percet hagytam kelni. 200 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Hoopsz. Elfejeltettem, hogy valakinél olvastam a kakaós csigájánál és most én is kipróbáltam, kb. 1 dl tejet megmelegítettem egy vaníliás cukorral, és ezt szépen elosztva mielőtt a sütőbe kerül ráöntöttem a csigákra.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. december 11., szombat
Fahéjas csiga
Délelőtt sütöttem egy kis fahéjas csigát.
Egy régi receptet szedtem elő, valamelyik amerikai oldalról való (egy fecnire írtam) így csészében van megadva a minden. Nem is váltottam át, egy 2,5 dl csészével mértem.
Hozzávalók:
2,5 csésze liszt
1 csomag szárazélesztő (én szeretem használni, mindig kéznél van)
3/4 csésze cukor
1/4 csésze melegvíz
3/4 teáskanál só,
1 tojás
1/4 csésze olvasztott margarin/vaj
Az élesztőt a vízben elkeverem, hagyom kb. 10 percig hatni. Majd az összes hozzávalót összedolgozom. Kb. 1 órát hagyom kellni. Kinyújtom kb. négyzet alakúra. Rászóróm a fahéjas cukrot, majd feltekerem. Kb. 3 cm vastagra vágtam. Nem túl közel, hogy még tudjon kelni leteszem sütőpapíros, vagy kikent tepsibe. Még 30 percet hagytam kelni. 200 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Hoopsz. Elfejeltettem, hogy valakinél olvastam a kakaós csigájánál és most én is kipróbáltam, kb. 1 dl tejet megmelegítettem egy vaníliás cukorral, és ezt szépen elosztva mielőtt a sütőbe kerül ráöntöttem a csigákra.
Egy régi receptet szedtem elő, valamelyik amerikai oldalról való (egy fecnire írtam) így csészében van megadva a minden. Nem is váltottam át, egy 2,5 dl csészével mértem.
Hozzávalók:
2,5 csésze liszt
1 csomag szárazélesztő (én szeretem használni, mindig kéznél van)
3/4 csésze cukor
1/4 csésze melegvíz
3/4 teáskanál só,
1 tojás
1/4 csésze olvasztott margarin/vaj
Az élesztőt a vízben elkeverem, hagyom kb. 10 percig hatni. Majd az összes hozzávalót összedolgozom. Kb. 1 órát hagyom kellni. Kinyújtom kb. négyzet alakúra. Rászóróm a fahéjas cukrot, majd feltekerem. Kb. 3 cm vastagra vágtam. Nem túl közel, hogy még tudjon kelni leteszem sütőpapíros, vagy kikent tepsibe. Még 30 percet hagytam kelni. 200 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Hoopsz. Elfejeltettem, hogy valakinél olvastam a kakaós csigájánál és most én is kipróbáltam, kb. 1 dl tejet megmelegítettem egy vaníliás cukorral, és ezt szépen elosztva mielőtt a sütőbe kerül ráöntöttem a csigákra.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése