2011. április 10., vasárnap

Limara kalácsa

Limara készítette ezt az áfonyás-csokis csigát, tőle jött a receptet is.
Update: a kép tőlem. Amit legközelebb másként: elfelejtettem csokit venni, Milkából inkább nem, kicsit hamarabb le fogom fedni fóliával, de nagyon finom, mutatós, egyszerű, ajánlom nektek


A recept betűhíven Limara oldaláról.


Hozzávalók: 


  • 45 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk. só
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk. vanília
  • 2 dkg élesztő
Töltelék:
  • kb. 5 dkg olv. vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 6-7 dkg csokoládélencse (vagy aprított csokoládé)
  • 6-7 dkg aszalt áfonya
Az olvasztott vaj kivételével mindent bekészítettem a dagasztógép táljába, majd az alacsony fokozaton elindítottam a dagasztást. !-5 perc múlva átkapcsoltam a magasabb fokozatra. Hagytam még 10 percig dolgozni, az utolsó 2-3 percben adagoltam hozzá apránként az olvasztott vajat. Megvártam míg azt is alaposan beledolgozza, majd a kész tésztát áttettem egy kelesztőtálba. Kb. 45 perc alatt duplájára kelt.
Lisztezett deszkára borítottam, kinyújtottam kb. 2 mm vastagra, majd eloszlattam rajta a tölteléket. Megkentem az olvasztott vajjal, rászórtam a barna cukrot, végül a csokoládét és az áfonyát.
Feltekertem mint a beiglit. 16 egyforma szeletre vágtam.
Egy 30 cm átmérőjű tortaformát alaposan kivajaztam, beleültettem a tekercseket.
Hagytam ismét, hogy duplájára keljen. Addig előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Amikor a tészta kitöltötte a formát meghintettem kevés barna cukorral a tetejét is, hogy szép karamelles színe és íze legyen. Kb. 40 perc alatt sül készre, ha nagyon barnulna a teteje érdemes egy fóliával letakarni.
Rácson hűtöttem ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2011. április 10., vasárnap

Limara kalácsa

Limara készítette ezt az áfonyás-csokis csigát, tőle jött a receptet is.
Update: a kép tőlem. Amit legközelebb másként: elfelejtettem csokit venni, Milkából inkább nem, kicsit hamarabb le fogom fedni fóliával, de nagyon finom, mutatós, egyszerű, ajánlom nektek


A recept betűhíven Limara oldaláról.


Hozzávalók: 


  • 45 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk. só
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk. vanília
  • 2 dkg élesztő
Töltelék:
  • kb. 5 dkg olv. vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 6-7 dkg csokoládélencse (vagy aprított csokoládé)
  • 6-7 dkg aszalt áfonya
Az olvasztott vaj kivételével mindent bekészítettem a dagasztógép táljába, majd az alacsony fokozaton elindítottam a dagasztást. !-5 perc múlva átkapcsoltam a magasabb fokozatra. Hagytam még 10 percig dolgozni, az utolsó 2-3 percben adagoltam hozzá apránként az olvasztott vajat. Megvártam míg azt is alaposan beledolgozza, majd a kész tésztát áttettem egy kelesztőtálba. Kb. 45 perc alatt duplájára kelt.
Lisztezett deszkára borítottam, kinyújtottam kb. 2 mm vastagra, majd eloszlattam rajta a tölteléket. Megkentem az olvasztott vajjal, rászórtam a barna cukrot, végül a csokoládét és az áfonyát.
Feltekertem mint a beiglit. 16 egyforma szeletre vágtam.
Egy 30 cm átmérőjű tortaformát alaposan kivajaztam, beleültettem a tekercseket.
Hagytam ismét, hogy duplájára keljen. Addig előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Amikor a tészta kitöltötte a formát meghintettem kevés barna cukorral a tetejét is, hogy szép karamelles színe és íze legyen. Kb. 40 perc alatt sül készre, ha nagyon barnulna a teteje érdemes egy fóliával letakarni.
Rácson hűtöttem ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...