És a recept (zárójelben az eredeti):
Tésztához:
50 dkg liszt, 150 g joghurt, 1 tojás, 4 kanál olaj,1 kanál cukor,1,5 teáskanál só, 20 g élesztő, 2 dl tej
Töltelékhez:12,5 dkg vaj,1 kanál piros arany,10 dkg reszelt sajt, maradék combsonka, tarja (2 szál ,kb. 20 cm-es száraz kolbász,10/10 dkg fekete és zöld olajbogyó - Aleda ezt tette bele a vaj, piros arany, sajton kívül)
Tetejére: én nem is kentem meg és nem is tette rá szezámmagot (1 tojás,szezámmag)
A szokásos módon kelt tésztát gyúrtam, jól kidagasztottam. Kiolajozott tálban folpackal letakarva duplájára kelesztettem. Fél centis vastagságúra nyújtottam,felére rákentem a piros arannyal elkevert vajat,szétosztottam rajta a vékonyra szeletelt combsonkát, tarját (kolbászt,felaprított olajbogyókat) és a reszelt sajtot.Az üres felét ráborítottam,pizzavágóval rudacskákat vágtam és mindegyiket megcsavarva tepsibe tettem.Fél órát újból kelesztettem. (Majd felvert tojással megkentem és szezámmaggal szórtam.) Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sült meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése