Reggel láttam Martha Stewart főzős műsorát, fánkot készített, és kedvet kaptam én is. Ez nem az ő receptje (arról lemaradtam). Fényképezni továbbra sem tanultam meg:(
Hozzávalók:
0,5 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3,5 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, kevés reszelt citromhéj, 5 dkg porcukor, 5 dkg olaj
Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben (kis cukor bele), majd összedolgoztam a hozzávalókat. 1 órát hagytam kelni, majd lisztezett deszkán kézzel ujjnyira lapogattam. Kiszagattam, és hagytam még fél órát kelni. Olajat hevítettem és mindkét oldalán aranybarnára sütöttem őket. A saját sütőtöklekvárral, fahéjas cukorral tálaltam, kinek melyikre volt gusztusa.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. október 24., vasárnap
Martha Stewart után...
Reggel láttam Martha Stewart főzős műsorát, fánkot készített, és kedvet kaptam én is. Ez nem az ő receptje (arról lemaradtam). Fényképezni továbbra sem tanultam meg:(
Hozzávalók:
0,5 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3,5 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, kevés reszelt citromhéj, 5 dkg porcukor, 5 dkg olaj
Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben (kis cukor bele), majd összedolgoztam a hozzávalókat. 1 órát hagytam kelni, majd lisztezett deszkán kézzel ujjnyira lapogattam. Kiszagattam, és hagytam még fél órát kelni. Olajat hevítettem és mindkét oldalán aranybarnára sütöttem őket. A saját sütőtöklekvárral, fahéjas cukorral tálaltam, kinek melyikre volt gusztusa.
Hozzávalók:
0,5 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3,5 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, kevés reszelt citromhéj, 5 dkg porcukor, 5 dkg olaj
Az élesztőt megfuttattam a langyos tejben (kis cukor bele), majd összedolgoztam a hozzávalókat. 1 órát hagytam kelni, majd lisztezett deszkán kézzel ujjnyira lapogattam. Kiszagattam, és hagytam még fél órát kelni. Olajat hevítettem és mindkét oldalán aranybarnára sütöttem őket. A saját sütőtöklekvárral, fahéjas cukorral tálaltam, kinek melyikre volt gusztusa.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése