Ha másért nem, akkor a receptekre való emlékezés okán felteszem az elmúlt hetekben készült (általam először, vagy kevés alkalommal) készített ételek receptjeit. Képek nélkül. Nem találtam az akkumulátorokat a fényképezőhöz.
Tárkonyos gombaleves
Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés vajon (olajon) megfuttatok, majd ráteszem a gombát (most épp az Aldiban kapható üveges gombakonzerv volt ott, többféle gombából), picit együtt "pirítom" őket. Majd felöntöttem kb 1 l húsleves alappal (megteszi kockából is, de nem az igazi). Fűszereztem sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel, kb. 10-15 percig összefőztem, majd kevés liszttel, 2 dl tejszínnel, 2-3 kanál tejföllel habarást készítettem hozzá. Még egyet "roggyantottam" és készen is van. (ha úgy érzem az alaplé akár 1,5 l is lehet).
Grissini
50 dkg liszt, 7 g szárazélesztő, 5-6 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 3 evőkanál olaj (olíva), 3 dl langyos víz, fokhagyma (nekem 2 gerezd), ízlés szerint bors
A hozzávalókat összegyúrom (ha szükséges lisztet vagy vizet adok hozzá). Kelesztem míg a duplája nem lesz. majd kb 0,5 cm es rudakba sodrom, és ízlés szerinti hosszúságot vágom. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütöm (halványra, mert különben kemény lesz)
Limara császárzsemléje
70 dkg liszt, 2 tk. só, csipet aszkorbinsav (nekem nem volt itthon), 250 ml víz, 220 ml tej, 5 dkg vaj, 1 tk. cukor, 2 dkg friss élesztő
Kelt tésztát gyúrtam a hozzávalókból, kb 20 percig dagasztva, majd kb 1 órát kelesztettem. Átgyúrtam, majd 12 részre osztottam, és a Limaránál látható módon megformáztam a zsemléket. Még 30 percig kelt a megformázott tészta, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt csodaszépre sültek. Köszönöm Limara, nagyon finom.
2011. január 3., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. január 3., hétfő
Képek nélkül
Ha másért nem, akkor a receptekre való emlékezés okán felteszem az elmúlt hetekben készült (általam először, vagy kevés alkalommal) készített ételek receptjeit. Képek nélkül. Nem találtam az akkumulátorokat a fényképezőhöz.
Tárkonyos gombaleves
Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés vajon (olajon) megfuttatok, majd ráteszem a gombát (most épp az Aldiban kapható üveges gombakonzerv volt ott, többféle gombából), picit együtt "pirítom" őket. Majd felöntöttem kb 1 l húsleves alappal (megteszi kockából is, de nem az igazi). Fűszereztem sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel, kb. 10-15 percig összefőztem, majd kevés liszttel, 2 dl tejszínnel, 2-3 kanál tejföllel habarást készítettem hozzá. Még egyet "roggyantottam" és készen is van. (ha úgy érzem az alaplé akár 1,5 l is lehet).
Grissini
50 dkg liszt, 7 g szárazélesztő, 5-6 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 3 evőkanál olaj (olíva), 3 dl langyos víz, fokhagyma (nekem 2 gerezd), ízlés szerint bors
A hozzávalókat összegyúrom (ha szükséges lisztet vagy vizet adok hozzá). Kelesztem míg a duplája nem lesz. majd kb 0,5 cm es rudakba sodrom, és ízlés szerinti hosszúságot vágom. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütöm (halványra, mert különben kemény lesz)
Limara császárzsemléje
70 dkg liszt, 2 tk. só, csipet aszkorbinsav (nekem nem volt itthon), 250 ml víz, 220 ml tej, 5 dkg vaj, 1 tk. cukor, 2 dkg friss élesztő
Kelt tésztát gyúrtam a hozzávalókból, kb 20 percig dagasztva, majd kb 1 órát kelesztettem. Átgyúrtam, majd 12 részre osztottam, és a Limaránál látható módon megformáztam a zsemléket. Még 30 percig kelt a megformázott tészta, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt csodaszépre sültek. Köszönöm Limara, nagyon finom.
Tárkonyos gombaleves
Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés vajon (olajon) megfuttatok, majd ráteszem a gombát (most épp az Aldiban kapható üveges gombakonzerv volt ott, többféle gombából), picit együtt "pirítom" őket. Majd felöntöttem kb 1 l húsleves alappal (megteszi kockából is, de nem az igazi). Fűszereztem sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel, kb. 10-15 percig összefőztem, majd kevés liszttel, 2 dl tejszínnel, 2-3 kanál tejföllel habarást készítettem hozzá. Még egyet "roggyantottam" és készen is van. (ha úgy érzem az alaplé akár 1,5 l is lehet).
Grissini
50 dkg liszt, 7 g szárazélesztő, 5-6 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 3 evőkanál olaj (olíva), 3 dl langyos víz, fokhagyma (nekem 2 gerezd), ízlés szerint bors
A hozzávalókat összegyúrom (ha szükséges lisztet vagy vizet adok hozzá). Kelesztem míg a duplája nem lesz. majd kb 0,5 cm es rudakba sodrom, és ízlés szerinti hosszúságot vágom. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütöm (halványra, mert különben kemény lesz)
Limara császárzsemléje
70 dkg liszt, 2 tk. só, csipet aszkorbinsav (nekem nem volt itthon), 250 ml víz, 220 ml tej, 5 dkg vaj, 1 tk. cukor, 2 dkg friss élesztő
Kelt tésztát gyúrtam a hozzávalókból, kb 20 percig dagasztva, majd kb 1 órát kelesztettem. Átgyúrtam, majd 12 részre osztottam, és a Limaránál látható módon megformáztam a zsemléket. Még 30 percig kelt a megformázott tészta, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt csodaszépre sültek. Köszönöm Limara, nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése