Amerikai palacsinta
30 dkg liszt, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, csipet só, 3 tk cukor, 3 dl tej, 5 dkg vaj
A hagyományos palacsintához hasonlóan elkészítjük a tésztát, sűrűbb lesz. Kisebb palacsintákat sütünk belőle.
A csokilekvár receptjét Balzsamtól vettem, köszönöm, nagy sikert aratott.
A következő Jade konyhájából való, egy isteni briós. Annyit változtattam, hogy a vajra fahéjas cukrot szórtam. Tényleg nagyon finom. Vasárnap ebéd után készült el, és este ismét nekiláttam egy adagnak reggelire.
A mai gyors vacsora pedig baconos-lilahagymás csiga, Csak a puffintól:) A recept is teljes egészében tőle, a saját kiegészítéseimmel.
Hozzávalók:
A tésztájához:
7 g szárított élesztő
4 evőkanál + 3 dl meleg víz
1 ek olívaolaj
1 ek só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál cukor
50 dkg liszt
Egy nagy tálban összeállítjuk a tésztát a megadott hozzávalókból és
addig dagasztjuk, amíg el nem válik a táltól a tésztagombóc. Ha túl
lágy, akkor még pár kanál lisztet hozzáadunk. Meleg helyen duplájára
kelesztjük a tésztát.
Ha a tészta megkelt, kicsit átgyúrjuk, két részre osztjuk és lisztezett
deszkán az egyik felét kinyújtjuk, úgy, hogy egy kb 20x30-as téglalapot
kapjunk.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A kinyújtott tésztára rákenjük a tölteléket (én sajtkrémmel kentem, pirított bacon és lilahagyma került rá), egyenletesen eloszlatjuk
rajta és hosszabb oldalánál fogva feltekerjük a tésztát. A tekercset 2
cm-es szeletekre vágjuk és egymástól nem túl távol elhelyezzük őket a
tepsin.
Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is, és ha minden kész, akkor
még kicsit hagyjuk a csigákat kelni 10-15 percig. Kb 20 percig sütjük,
figyelni kell a vége felé a tetejét, hogy nem pirul e nagyon.
Fokhagymás tejfölt kapott a tetejére a tányéron.
Szép lett nagyon a briósod, de a csiga is szuper, de azért nem olyan gyors :) dagasztani kell, jujj! Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlés