2011. május 1., vasárnap

Hétvége

Pénteken általában "mozizunk" itthon a családdal. Kiválasztunk egy filmet, és közösen (kicsi és nagy gyerek, a nagy barátnője, és mi ketten) nézzük meg. Szép krumplit kaptam a boltban, gondoltam sütök tócsni, úgy is ritkán van. De, hogy ne legyen vele nagy macera, tepsiben. Eddig kétszer sült így, először és utoljára. Nekünk nem jött be, maradunk a hagyományos verziónál:)


Van egy csodaszép, és sokat beszélő jákó papagályunk, nagyon szereti a banánt, de a héten kicsit sokat vettem, így a hétvégére 5 db igen barna banán maradt a nyakamon. Már előfordult máskor is, és van egy jó kis csokis-banános (bögrés) recipém hozzá.
Hozzávalók:
2 érett banán
12,5 dkg puha vaj
3/4 bögre cukor
2 tojás
1,5 bögre liszt
1/2 tk. sütőpor
csipet só
10 dkg apróra vágott étcsoki

A vajat a cukorral habosra verem, majd hozzáadom először a folyékony anyagokat, majd a szárazakat, végül a csokit. 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott, kilisztezett tepsiben 20-25 perc alatt készre sütöm. 


Tegnap délután kihasználtuk a kellemes meleget és a napsütést, pecázni indultunk. Csodaszép a Duna:)

Sajnos mára elromlott az idő, szinte egész nap esett. De így "rendes" ebéd készült, kacsa húsleves, rántott hal, és... almás fészek... A kakaós csigámat ötvöztem almával...
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
3 tojás sárgája
2 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj
3 dl tej 
csipetnyi só

Ezekből kelt tésztát készítettem, alaposan kidagasztottam. 50 percig kelni hagytam. Közben egy bögre vízből, negyed teáskanál fahéjból, negyed teáskanál őrölt szerecsendióból, egy bögre cukorból és 5-6 dkg vajból szirupot főztem. Amikor a tészta megkelt, kinyújtottam, két almát lereszeltem, rákentem a tésztára, felcsavartam. 12 darabra vágtam, kivajazott tortaformába ültettem őket. Még 30 percig hagytam kelni, közben 180 fokra előmelegítettem a sütőt. 15 percig sütöttem a tésztát, majd meglocsoltam a sziruppal. És még sütöttem 15 percig (vagy amíg megsül).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2011. május 1., vasárnap

Hétvége

Pénteken általában "mozizunk" itthon a családdal. Kiválasztunk egy filmet, és közösen (kicsi és nagy gyerek, a nagy barátnője, és mi ketten) nézzük meg. Szép krumplit kaptam a boltban, gondoltam sütök tócsni, úgy is ritkán van. De, hogy ne legyen vele nagy macera, tepsiben. Eddig kétszer sült így, először és utoljára. Nekünk nem jött be, maradunk a hagyományos verziónál:)


Van egy csodaszép, és sokat beszélő jákó papagályunk, nagyon szereti a banánt, de a héten kicsit sokat vettem, így a hétvégére 5 db igen barna banán maradt a nyakamon. Már előfordult máskor is, és van egy jó kis csokis-banános (bögrés) recipém hozzá.
Hozzávalók:
2 érett banán
12,5 dkg puha vaj
3/4 bögre cukor
2 tojás
1,5 bögre liszt
1/2 tk. sütőpor
csipet só
10 dkg apróra vágott étcsoki

A vajat a cukorral habosra verem, majd hozzáadom először a folyékony anyagokat, majd a szárazakat, végül a csokit. 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott, kilisztezett tepsiben 20-25 perc alatt készre sütöm. 


Tegnap délután kihasználtuk a kellemes meleget és a napsütést, pecázni indultunk. Csodaszép a Duna:)

Sajnos mára elromlott az idő, szinte egész nap esett. De így "rendes" ebéd készült, kacsa húsleves, rántott hal, és... almás fészek... A kakaós csigámat ötvöztem almával...
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
3 tojás sárgája
2 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj
3 dl tej 
csipetnyi só

Ezekből kelt tésztát készítettem, alaposan kidagasztottam. 50 percig kelni hagytam. Közben egy bögre vízből, negyed teáskanál fahéjból, negyed teáskanál őrölt szerecsendióból, egy bögre cukorból és 5-6 dkg vajból szirupot főztem. Amikor a tészta megkelt, kinyújtottam, két almát lereszeltem, rákentem a tésztára, felcsavartam. 12 darabra vágtam, kivajazott tortaformába ültettem őket. Még 30 percig hagytam kelni, közben 180 fokra előmelegítettem a sütőt. 15 percig sütöttem a tésztát, majd meglocsoltam a sziruppal. És még sütöttem 15 percig (vagy amíg megsül).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...